مشاوره فردی
مشاوره فردی (Individual Counseling)، یک فرآیند درمانی مشترک بین یک درمانگر و یک درمانجو، به صورت انفرادی است. در کل، هدف از این فرآیند درمانی و مشاورهای، ایجاد و القای تغییر یا بهبود در زندگی فردی و اجتماعی درمانجو است که در دورانی از زندگی به تنهایی نمیتواند با چالشها و مشکلات روانی و احساسی خود روبرو شود و آنها را مدیریت کند. در مشاوره و درمان فردی، پیوندی بین تراپیست و درمانجو ایجاد میشود که اعتماد و رشد شخصی را برای مراجع امکانپذیر میکند. کلینیک صدرا نیز با بهره بردن از تراپیستهای با تجربه و متخصص، خدمت مشاوره فردی خود را برای کمک به تمامی افراد جامعه از هر قشری، ارائه میدهد.مشاوره فردی، که به درمان فردی، رواندرمانی یا گفتگو درمانی نیز شناخته میشود، در محیطی حمایتی، امن و محرمانه انجام میشود و به درمانجو کمک میکند تا احساسات، تفکرات و رفتارهای خود را بهتر بشناسد. در این فرآیند درمانی تکبهتک بین درمانگر و درمانجو، قرار است درمانجو از خود و دیگران به درک بهتری برسد و با شناسایی توانایی خود در حل مشکلات، در جهت یک تغییر مطلوب تلاش کند
مشاوره روانشناسی فردی، که در واقع نوعی رواندرمانی مبتنی بر رویکردهای روانکاوی است،به فرد کمک میکند تا از موانع سلامت روانی خود به سلامتی عبور کند و احساسات مثبت مانند حس رضایت و عزت نفس خود را بهبود بخشد.در جلسات روانکاوی فردی، فردمهارتهایی رابرای مدیریت موقعیتها و لحظات دشوار، تصمیمگیری سالم، مدیریت احساساتی همچون خشم واسترس و رسیدن به هدف رایاد میگیرد.در مشاوره فردی، به مراجع کمک میشود تا با بسیاری از چالشها و مشکلات مثل خشم، افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد، چالشهای ازدواج و رابطه عاطفی، ارتباط با جامعه، مشکلات والدین، تحصیل، تغییرات شغلی و غیره مقابله کند.
مشاوره فردی برای چه کسانی مناسب است؟
مشاوره فردی چه مشکلی را حل میکند؟
مشاوره روانشناسی فردی، برای تمامی افراد از هر قشر و در هر موقعیت اجتماعی و شغلی مناسب است. چالشهای روانی باعث میشوند تا زندگی در دورانی خاص، دچار یک چالش عذابآور و گاهی غیرقابلتحمل شود. در این دوره پُرچالش باید در مورد مشکلات روانی، رفتاری و احساسی صحبت کرد؛ صحبت با یک متخصص روانشناسی که هزارتوی روان را بهتر میشناسد و میتواند کمک کند.
آیا من نیاز به مشاوره فردی دارم؟
رواندرمانی در واقع به رفع، بهبود و مدیریت تعدادی از استرسها و درگیریها در دورههای از زندگی که میتواند هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد، کمک میکند؛ در نظر داشته باشید، که همه کسانی که از خدمات رواندرمانی استفاده میکنند، به بیماری روانی مبتلا نیستند.
ممکن است به این دلیل و دلایل زیر در ابتدا نخواهید از مشاوره و درمان فردی استفاده کنید:نپذیرید که چیزی، احساس یا رفتاری اشتباه است؛ ترس و خجالت از صحبت کردن در مورد خاطرات، تفکرات و عقاید؛ ترس از محرمانه نماندن محتوا و صحبتهای جلسه درمان؛ ترس از قضاوت شدن توسط اطرافیان؛ مسائل مالی و… . اما اگر مشکلات احساسی، رفتاری و ذهنی باعث ناراحتی مداوم و تداخل در زندگی روزمره شما شود، نیاز است که به دنبال درمان باشید. عدمتمرکز بر روی شغل یا تحصیل، احساس ناامیدی مداوم، عدمرضایت در جنبههای مختلف زندگی، رفتارها و احساسات منفی و مشکلات دیگر که حتی بر سلامت جسمانی و بدن شما تاثیر گذاشته است، همگی میگویند الان وقت آن رسیده که «بهتر میشود» یا «حیاتی است» با یک متخصص روانشناسی در ارتباط باشم و ریشه مشکلات و چالشهایی که الان دچارش هستم را شناخته و برای بهبودی سلامت روان خود تلاش کنم.
کلینیک صدرا چه کاری انجام میدهد؟
رویکرد اصلی کلینیک صدرا در خدمت مشاوره فردی «رویکرد روانکاوی» است.
این کلینیک بر اساس نیاز درمانجو و تشخیص درمانگر، بهترین و مناسبترین رویکردهای استاندارد روانکاوی را برای فرآیند درمانی و کمک به مراجع انتخاب میکند.
خدمت مشاوره فردی و پروسه رواندرمانی کلینیک صدرا، برای کمک به سلامت روان در مواجهه درمانجو با مشکلات و اختلالات زیر است:
اختلالات خلقی مانند افسردگی یا اختلال دو قطبی، اختلالات اضطرابی مانند اختلال وسواس فکری اجباری (OCD)، فوبیا، اختلال هراس یا اختلال استرس پس از سانحه، اعتیادهایی مانند اعتیاد به الکل، مواد مخدر یا قمار، اختلالات شخصیت مانند اختلال شخصیت مرزی یا اختلال شخصیت وابسته، اختلال کمبود توجه / بیش فعالی، درگیری با شریک زندگی و خانواده، اضطراب یا استرسهای شغلی، درگیری و اضطرابهای ناشی از تغییرات عمده در زندگی مثل طلاق، مرگ عزیزان، از دست دادن شغل و غیره، مدیریت خشم، مشکلات یادگیری، بحرانهای میانسالی و سالخوردگی، مدیریت استرس / پریشانی، مشکلات اجتماعی، مشکلات رابطه، مشکلات سرخوردگی، تاخیر در رشد، اختلالات رفتاری، مخرب و واکنشهای ناسالم، ناتوانی ذهنی، اختلالات و مشکلات جنسی، اختلالات حافظه، زوال شناختی و…
فرآیند خدمت مشاوره فردی در کلینیک صدرا چگونه است؟
خدمت مشاوره فردی کلینیک روانشناسی صدرا، در اختیار همه افراد جامعه در هر موقعیتی قرار دارد و کلینیک تلاش میکند تا به شیوهای اثربخش، فضای درمانی امن و مراقبتی در بالاترین سطح را به منظور حمایت، آموزش، رشد و درمان فرد در موقعیتهای چالش برانگیز زندگی به درمانجو ارائه دهد. فرآیند خدمات مشاوره فردی در کلینیک صدرا که با اتکا به درمانگران متخصص، جوان و خلاق ارائه میشود، شامل مراحل یا قدمهای زیر است:
۱. مصاحبه بالینی
در این قدم، مصاحبه بالینی صورت میگیرد که شما میتوانید از طریق تماس تلفنی، حضوری یا فضای چت، نیاز درمانی خود را مطرح کنید. در مصاحبه بالینی به عنوان مرحله نیازسنجی و ارزیابی اولیه، که قبل از اتاق درمان انجام میشود، درمانگر مناسب و متناسب با نیاز شما معرفی و پیشنهاد میشود. در این مصاحبه مشخص میشود که درمانجو ظرفیت روانکاوی و روانپویشی را دارد یا باید تحت مراقبتهای روان پزشکی و دارویی قرار گیرد. زمان مصاحبه بالینی در کلینیک صدرا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و رایگان است.
۲. اتاق درمان
بعد از مصاحبه بالینی، جلسه اول اتاق درمان است. در جلسه اول درمان، شما با تراپیست خود صحبت میکنید و تراپیست شما اطلاعاتی در مورد رویکرد روانکاوی که برای فرآیند درمانی در نظر گرفته را با شما در میان میگذارد. پس از تعامل دو طرفه و در صورت رضایت از فضای اتاق درمان و رویکرد درمانی تعیین شده، یک قرارداد ضمنی بین شما و درمانگر برای ادامه جلسات مشاوره و درمان بسته میشود.
۳. ادامه جلسات مشاوره
بعد از جلسه اول اتاق درمان و در صورت توافق طرفین، تایید ادامه جلسات درمانی به اطلاع کلینیک رسانده میشود. جلسات درمانی و مشاوره فردی در کلینیک صدرا معمولاً در ۳ ماه اول هفتهای ۱ روز و به تشخیص تراپیست در ۳ ماهه دوم، دو هفته ۱ روز برگزار میشود. جلسات بین ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت است و بر اساس توافق و به صلاحدید درمانگر و شرایط شما، به صورت حضوری یا آنلاین انجام میشوند.
۴. پایان جلسات مشاوره
هیچ زمان مشخص و تعیین شدهای برای اتمام جلسات درمانی وجود ندارد، چون موضوع رواندرمانی و روانکاوی در علم روانشناسی موضوعی بسیار پیچیده و فارغ از خطکشیهای زمانی است؛ اما معمولاً با توجه به مشکل و نیاز درمانجو، پروسه درمانی در حالت کلی بین ۳ تا ۶ ماه طول میکشد که این دوره با صلاحدید درمانگر میتواند تا بهبودی مطلوب و ارتقای سلامت روانی درمانجو همچنان ادامهدار باشد. در طول درمان نیز هم وضعیت پیشرفت درمانجو توسط تراپیست ارزیابی دقیق شده و هم روند جلسات درمانی و نحوه کار تراپیست توسط سوپروایزرهای باتجربه رصد میشود.
برای آشنایی با قوانین، مقررات و شرایط اتاق درمان میتوانید به این صفحه خدمات مشاوره و روانشناسی مراجعه کنید
سوالات متداول
۱. مشاوره فردی چیست؟
مشاوره روانشناسی فردی، یک فرآیند درمانی است که در آن یک فرد با یک روانکاو یا درمانگر به صورت انفرادی در یک فضای محرمانه و حمایتی ملاقات و در مورد مشکلات شخصی خود صحبت میکند.
۲. مشاوره فردی چه کمکی میکند؟
مشاوره فردی، میتواند برای کمک به بهبود، رفع یا مدیریت طیف وسیعی از مشکلات همچون افسردگی، اضطراب، روابط، استرس، رابطه جنسی، تحصیل و غیره مفید باشد.
۳. طول دوره مشاوره و درمان فردی چقدر است؟
طول درمان مشاوره روانشناسی فردی به عوامل مختلفی مثل شدت مشکل درمانجو و مشارکت وی در درمان بستگی دارد و ممکن است در چند جلسه یا از ۳ ماه تا ۶ ماه یا بیشتر زمان ببرد.
۴. فرآیند درمان و مراحل مشاوره فردی در کلینیک صدرا چگونه است؟
رویکرد اصلی کلینیک صدرا در خدمت مشاوره فردی و دیگر خدمات همچون مشاورههای کودک و نوجوان، سکس تراپی، پیش از ازدواج، زوج، خانواده و تحصیل، «رویکرد روانکاوی» است. کلینیک بر اساس نیاز درمانجو و تشخیص درمانگر بهترین و مناسبترین رویکردهای استاندارد روانکاوی را برای فرآیند درمانی و کمک به مراجع انتخاب میکند. مراحل مشاوره فردی در کلینیک صدرا به شکل زیر است:
- ارزیابی اولیه در مصاحبه بالینی از طریق حضور فیزیکی، تلفنی یا چت
- جلسه اول اتاق درمان و آشنایی درمانجو با درمانگر و آشنایی با رویکرد روانکاوی تعیین شده برای درمان
- بستن قرارداد ضمنی بین درمانگر و درمانجو، در صورت توافق طرفین برای ادامه دادن جلسات درمانی
- جلسات درمانی در ۳ ماهه اول هر هفته ۱ روز و در ۳ ماه دوم هر دو هفته ۱ روز به صلاحدید درمانگر
- ارزیابی وضعیت بهبودی درمانجو در طول فرایند درمان تا پایان جلسات و همچنین ارزیابی درمانگر و جلسات مشاوره توسط سوپروایزرهای با تجربه
پایان دوره درمان و جمع بندی در مورد وضعیت درمانجو و تصمیم برای اتمام جلسات درمانی یا ادامه دادن آن